€0.00 / 0 item(s)
  • No products in the cart.
0

Glazen deuren

Glazen deuren bestaan uit gehard veiligheidsglas dat een thermische behandeling onderging.  Daardoor zijn ze vijfmaal sterker dan gewoon glas.  Ze zijn beschikbaar in de typische diktes 8, 10  tot 12 mm.  Alle deuren worden op maat geproduceerd, geslepen en voorgeboord volgens de functionering en het beslag dat u wenst.

 

De meest voorkomende uitvoeringen zijn :

 

  • Klaar glas
  • Clearvision (extra helder)
  • Mat
  • Gezandstraald met motieven, tekeningen of logo’s

 

Uiteraard zijn ook alle andere gefabriceerde kleuren en figuurglas te verkrijgen.

 

Ideaal voor landschapskantoren

Vandaag kiezen tal van bedrijven voor landschapskantoren. Ze bevorderen de teamspirit en stralen ook openheid en transparantie uit – waarden die door klanten sterk worden geapprecieerd. Om hinder te voorkomen kunnen we afgebakende ruimtes creëren in geluidswerend glas, met deurkaders in aluminiumkleur of in zwart.

 

DEURKADER

 

Deurtypes

Volgende zijn de meest voorkomende toepassingen :

Scharnierdeur_glas-780x1035
Scharnierdeur – Gewone scharnieren :

 

Hierbij worden normaal 2 scharnieren voorzien, die dezelfde werking hebben als de scharnieren van een gewone deur (opening 90°).  Scharnieren kunnen bevestigd worden op een dagstuk of een uitbezette doorgang, waarbij dan bij voorkeur wel een deurstop gebruikt wordt.  Deze kan bijgeleverd worden onder de vorm van een slot, kruk en sluitplaat, ofwel kan de slaglat in het dagstuk als deurstop fungeren.

Pivoterende-deur_glas-780x1035
Pivoterende deur  :

 

Rust op 2 pivots en kan dus ongeremd bewegen.

In combinatie hiermee wordt best een slotkast, kruk en sluitplaatje gebruikt.

Veerscharnier_glas-780x1035
Veerscharnieren :

Ook wel “doorslaande deur” genoemd.  Voorzien van 2 scharnieren met ingebouwd hydraulisch veermechanisme, waarbij de deur 90 ° kan draaien in beide richtingen.  De scharnieren worden typisch gemonteerd op het dagstuk of de uitbezette doorgang.  In combinatie hiermee wordt gewoonlijk een deurtrekker gebruikt.

Vloerveer_glas-780x1035
Vloerveer :

 

Bij gebruik van een vloerveer bevindt het veermechanisme zich in een module in de vloer.  Deze wordt van een afdekplaat voorzien.  De vloeruitsparing is typisch 315x120x45 mm.

Bijkomend zijn een onderdraaischoen, bovendraaischoen en een bovendraaispil nodig. In deze uitvoering kan de deur – indien gewenst – van een stop op 90° voorzien worden. In combinatie met een vloerveer worden doorgaans ook deurgrepen gebruikt.

Schuifdeur_glas-780x1035
Schuifdeur :

 

Voor een schuifdeur wordt een volledig schuifdeursysteem (rail, rolkit + alu eindkapjes) bijgeleverd, vóór de muur lopend.

Een deurgeleider is eveneens inbegrepen.

Voor de bediening van de schuifdeur kan een gat in de deur uitgefreesd worden of wordt een schuifdeurgreep of –knop bijgeleverd.

 

Kleur Accessoires

Accessoires (zoals scharnieren, sloten, deurgrepen) zijn typisch te bestellen in volgende kleuren :

  • Inox of Inox Look
  • Alu Naturel
  • Chroom Mat of Glanzend
  • Zwart

Zwart beslag behoort niet tot het standaard assortiment van de bekende merken, maar op vraag van onze klanten hebben we hiervoor een passende oplossing gezocht.

 

 

 

 

 

Zandstraling

Voor het zandstralen van motieven, logo’s of tekeningen wordt een onderscheid gemaakt tussen ‘eenvoudige’ tekeningen en meer complexe, waarvoor een supplement geldt.  De meeste courant gevraagde zandstralingen vallen hoe dan ook onder de ‘eenvoudige’.

Wij beschikken over een overzicht van de meest gevraagde tekeningen, die meteen ook de mogelijkheden illustreren.

Indien gewenst, bezorgt onze verdeler u deze graag.