NL    FR

Veelgestelde vragen

Het assortiment van Breen Belgium bevat verschillende deurseriën. Van massief eik, fineer eik tot vlakke deuren in verschillende houtsoorten en uitvoeringen.
Een gedetailleerd overzicht vindt u op deze website onder de rubriek “Deuren”.

De deuren uit ons gamma kunnen rechtstreeks bij ons aangekocht worden door gespecialiseerde groothandelaars en deurenspeciaalzaken. Als nieuwe professionele klant neemt u daarvoor best contact om een bezoek bij ons af te spreken. Dan kunnen we samen het hele programma en onze werkwijze bespreken. Partikuliere klanten kunnen onze deuren enkel aankopen bij door ons aangestelde deurendistributeurs. De verdelers zorgen in principe ook voor de opmeting en plaatsing. Het zijn daarom ook onze verdelers, die u exacte prijzen kunnen verschaffen in functie van uw specificieke vereisten.

Een plaatsklaar deurgeheel bestaat uit een deurblad, deurlijsten, dagstukken en deurbeslag (slot, scharnieren en deurkrukken). Het deurgeheel kan al dan niet afgewerkt zijn. Een deur moet ook opgemeten en uiteindelijk geplaatst worden. Een aantal faktoren dus, die de prijs van een deur bepalen. Onze deurenverdelers zullen u graag een offerte maken op basis van uw keuze.

Hoogtematen : 2015 – 2115 – 2315 mm
Breedtematen : 630 – 680 – 730 – 780 – 830 – 880 – 930 mm.
Deze standaardmaten stemmen overeen met de typische dagmaten, die standaard in de bouw voorzien worden. Om allerhande redenen kunnen dagmaten van de standaard afwijken. Dan dienen deurmaten aangepast te worden ofwel dienen deuren op maat gefabriceerd te worden.

Voor alle seriën is maatwerk mogelijk. In dat geval dienen deuren wel op bestelling en op maat gefabriceerd te worden. Hiervoor geldt vanzelfsprekend een leveringstermijn en mogelijk ook een prijssupplement.

Deuren worden opgemeten door de deurenplaatser. In de meeste gevallen is dit ook de deurenverdeler. De opmeting gebeurt best door een specialist om verrassingen en onnodige kosten te vermijden.

Deuren worden opgemeten nadat de woning gevloerd en betegeld is.

Deuren worden in principe geplaatst nadat de woning gevloerd en betegeld is. Het is daarbij aan te bevelen dat ook de bezetting en beton voldoende uitgedroogd zijn om mogelijke problemen nadien ten gevolge van overtollige vochtigheid te vermijden.

Een richtprijs kan opgegeven worden wanneer de deurserie, het model, de deurlijsten, het glas, het beslag en – eventueel – de afwerking gekozen zijn. De richtprijs wordt gebaseerd op een muurdikte van 16 cm en standaard deurmaten. Een finale prijs kan pas gemaakt worden na plaatsbezoek en opmeting.

Als deuren onafgewerkt geleverd worden, is het aan te bevelen ze zo vlug mogelijk af te werken (vernissen, beitsen/vernissen, lakken) nadat ze zich op de werf bevinden. Bij deuren, die zich onbehandeld in de woning staan, bestaat het risico dat er hetzij vlekken ontstaan in het hout of dat deuren gaan “werken” (uitzetten of krimpen) onder invloed van de omgevingsomstandigheden (temperatuur en vochtigheid).

Binnendeuren worden best onderhouden met een vochtige doek, zonder gebruik te maken van agressieve producten. Geverniste en gelakte deuren hebben in principe geen onderhoud nodig, tenzij voor extern aangebrachte vlekken. Met olie afgewerkte deuren dienen best eenmaal per jaar herbehandeld met een neutrale onderhoudsolie. Glazen deuren kan u onderhouden met water, gemengd met een weinig detergent of ruitenreiniger.

De normale leveringstermijn voor standaard niet-afgewerkte binnendeuren is ongeveer 4 weken. Voor afgewerkte standaarddeuren dient u met een bijkomende week rekening te houden. Voor maatwerk geldt een productietijd van 6 tot 8 weken volgens de herkomst. Daarbij dient u ook nog de termijn voor de inkasting of afwerking te voegen. De leveringstermijn voor maatwerk bedraagt dus tussen 10 en 12 weken. De plaatsing wordt door onze verdelers uitgevoerd. De termijn voor plaatsing vraagt u dus best bij hen op.

Onze deuren kunnen in de showroom bij onze dealers bekeken worden. Ingeval onze distributeurs de deuren, die u wenst te zien, niet zouden hebben staan of ingeval u het volledig assortiment wenst te bekijken, kan u steeds een bezoek brengen aan de showroom van Breen Belgium.

Voor een te beglazen deur wordt het glas in principe los bijgeleverd. Op uw vraag evenwel kan het glas ook door de verdeler of bij Breen Belgium in de deur geplaatst worden.

De draairichting van een deur wordt bepaald volgens de Belgische norm. Dit houdt in dat de draairichting bepaald wordt door te duwen. Indien u de deur naar rechts open duwt, betreft het een rechtse deur. Als u de deur naar links open duwt, is het een linkse deur.

Als u een klacht heeft over een binnendeur of bijkomend advies wenst, raden wij u aan met uw deurenverdeler-verkoper contact te nemen. Indien verder onderzoek uitwijst dat het effektief over een productprobleem gaat, dan zal de verdeler daarover met Breen Belgium contact nemen.

Breen Belgium voert in haar assortiment een compleet gamma aan glazen deuren. Via Breen Belgium kan uw verdeler u inderdaad alle oplossingen inzake glazen deuren aanbieden.

logo_breen_belgium

De binnendeur die klopt

© Breen Belgium BV
Ontwerp & realisatie: Vannaam